حقوق سرمایه گذاری
حقوق سرمایه گذاری خارجی از جمله شاخه های پیچیده حقوق بین الملل است که با وجود سابقه طولانی ، نسبت به باقی شاخه های حقوق بین الملل ، کمتر توسعه یافته است؛ این شاخه از حقوق دربرگیرنده موضوع های متنوعی از جمله قراردادهای سرمایه گذاری خارجی ، تضمین سرمایه گذاری خارجی ، تشریفات قانونی لازم برای سرمایه گذاری خارجی ، معاهدات دو یا چند جانبه سرمایه گذاری خارجی ، رویه داوری بین المللی و دکترین است.

حقوق سرمایهگذاری خارجی
در ایران قدمت سرمایه گذاری به بیش از یک قرن پیش بازمی گردد. در این دوران اگرچه منافع ناشی از این قبیل سرمایه گذاری ها یک طرفه و صرفا ناظر به سرمایه گذاران بود، ولی همین سیستم یک سویه امتیازی، تحول چشمگیری را در راستای شناسایی حق حاکمیت دولت ها بر منابع طبیعی خود بوسیله حقوق بین الملل، ایجاد کرد؛ نخستین گام دولت ها به منظور اعمال حاکمیت خود، تدوین مقرراتی بود که روابط دولت میزبان و سرمایه گذاران خارجی را در مسیر منافع دوجانبه تنظیم کند تا از سرمایه گذاری خارجی به عنوان ابزاری کارآمد و موثر در توسعه پایدار بهره مند شوند.
در بیان مزایای سرمایه گذاری مستقیم خارجی همین بس که حسب تجربیات عینی ، محور اصلی پیشرفت اقتصادی ، رشد تولید ، ایجاد اشتغال ، کسب تکنولوژی ، ارتقای کیفی مدیریت ، توسعه بازاریابی و صادرات محسوب می شود و نقشی کلیدی در توسعه پایدار کشور سرمایه پذیر ایفا می کند.
در ایران قدمت سرمایه گذاری به بیش از یک قرن پیش بازمی گردد. در این دوران اگرچه منافع ناشی از این قبیل سرمایه گذاری ها یک طرفه و صرفا ناظر به سرمایه گذاران بود ، ولی همین سیستم یک سویه امتیازی، تحول چشمگیری را در راستای شناسایی حق حاکمیت دولت ها بر منابع طبیعی خود بوسیله حقوق بین الملل، ایجاد کرد ؛ نخستین گام دولت ها به منظور اعمال حاکمیت خود ، تدوین مقرراتی بود که روابط دولت میزبان و سرمایه گذاران خارجی را در مسیر منافع دوجانبه تنظیم کند تا از سرمایه گذاری خارجی به عنوان ابزاری کارآمد و موثر در توسعه پایدار بهره مند شوند.
در بیان مزایای حقوق سرمایه گذاری مستقیم خارجی همین بس که حسب تجربیات عینی، محور اصلی پیشرفت اقتصادی، رشد تولید، ایجاد اشتغال، کسب تکنولوژی، ارتقای کیفی مدیریت، توسعه بازاریابی و صادرات محسوب می شود و نقشی کلیدی در توسعه پایدار کشور سرمایه پذیر ایفا می کند.

سرمایه گذار حقوقی و حقیقی چه کسانی هستند
اینکه تصور شود سرمایه گذاری خارجی از جانب شرکت های چندملیتی عمدتا در کشورهای در حال توسعه صورت می پذیرد تصوری اشتباه است و در عمل ، واقعیت امر ثابت کرده است که شرکت های سرمایه گذار همواره در تصمیم های خود فراتر از این گونه تصورات عمل کرده و کشورهای توسعه یافته بنا به دلایل ساختاری همواره بیشترین جذب سرمایه خارجی را در مقایسه با کشورهای در حال توسعه داشته اند. بر کسی پوشیده نیست که کشورهای درحال توسعه نیز برای تحقق بخشیدن به اهداف کلان اقتصادی و همین طور به منظور پوشش تنگناهای مالی و افزایش رشد اقتصادی خود نیاز به جلب سرمایه های خارجی دارند ؛ بر این اساس سرمایه گذاری خارجی به منظور فائق آمدن بر معضلات اقتصادی و رونق اشتغال و انتقال تکنولوژی نوین، بهره مندی از منابع و سرمایه گذاری خارجی با ملاحظه جمیع جهات به عنوان مناسب ترین گزینه محسوب می شود.
با در نظر گرفن موارد فوق الذکر؛ آنچه ضرورت دارد که مورد توجه جدی واقع شود ، زمینه سازی و ایجاد بسترهای لازم برای تحقق سرمایه گذاری خارجی است از این رو یک همراه و راهنمای کاردان برای نشان دادن بهترین راه های حقوقی و حمایت حقوقی از شروع یک پروژه سرمایه گذاری تا پایان آن بسیار حایز اهمیت است.
به نظر می رسد وجود بخش خصوصی توانمند در کشور سرمایه پذیر عامل محرکی مناسب و درخور برای تحقق سرمایه گذاری خارجی خواهد بود. وانگهی تقویت بخش خصوصی خود نیازمند ایجاد بستر و ساختاری متناسب با اقتضاهای فعالیت این بخش و شرایط حاکم بر کشور سرمایه پذیر است.

سرمایه گذاری و مسائل حقوقی آن
دولت ایران از سرمایه گذاری خارجی ، چه اشخاص حقیقی و چه اشخاص حقوقی استقبال می کند. ایران برای اتباع خارجی که قصد دارند اقدام به سرمایه گذاری کنند چه اتباعی که در ایران مقیم هستند و چه کسانی که از خارج کشور به ایران آمده اند و می خواهند چه به صورت نقد یا غیر نقد ماشین آلات و تجهیزات ، مواد اولیه ، خدمات تخصصی را ارائه دهند
و گامی در سرمایه گذاری مثلا در بخش صنعت و معدن ، کشاورزی یا خدمات بردارند تسهیلات ویژه ای را فراهم آورده است. به طور کلی سرمایه گذاری خارجی برای اتباع خارجی آزاد می باشد ولی تسهیلات و مزایای مذکور تنها به سرمایه گذارانی داده می شود که متقاضی پوشش حمایتی قانون تشویق و حمایت سرمایه گذاری خارجی باشند
و به این علت درخواست سرمایه گذاری خود را به سازمان سرمایه گذاری که نهاد مرکزی مسئول دریافت درخواست ها ، صدور مجوز سرمایه گذاری و حمایت از منافع سرمایه گذاران خارجی در تمام طول مدت فعالیت آن ها ، صرف نظر از نوع و نحوه سرمایه گذاری می باشد ، ارائه دهند.

حقوق بین الملل سرمایه گذاری
در کشوری همچون ایران که نقش دولت در عرصه های مختلف اقتصاد و تجارت ، گسترده و پر رنگ است آزاد سازی تجاری و کوچک کردن حجم دولت و واگذاری فعالیت های غیرحاکمیتی به بخش خصوصی از جمله شاخصه های اساسی رشد سرمایه گذاری مستقیم خارجی محسوب می شوند.
از آن جایی که کشور ایران دارای منابع طبیعی و انرژی وسیعی است و دارای معادن و مناطق کشاورزی و دامپروری بسیاری است باعث جذب شدید سرمایه گذار خارجی است. نکته مهمی که باید در اینجا مطرح نمود آن است که ایران از نظر مساحت ٪۱ مساحت کل کره زمین را شامل می شود ولی دارای ٪۵ درصد منابع و مخازن طبیعی است.
که این امر باعث افزایش قدرت سرمایه گذاری در ایران است. شرکت حقوقی سرآسا با تجربه شگرف در زمینه حقوق سرمایه گذاری در ایران و همکاری با کشورهای خارجی سرمایه گذار کلان همچون چین مفتخر است اعلام دارد تجربیات فراوانی در این عرصه داشته است.
از آن جایی که حقوق سرمایه گذاری بسیار بسیط و پیچیده است و قراردادهای تجاری بزرگی را شامل می شود در نهایت مشورت با اشخاصی که به صورت حرفه ای و تخصصی در این موارد فعالیت می کنند امری مبرهن و ضروری است و توصیه ما به شما مشورت با وکلای متخصص در این زمینه است تا قراردادهایی مطمئن و پرسود منعقد کنید.