اخذ جواز مشاغل خانگی
با توجه به اینکه زنان دوشادوش مردان و در کنار آن ها به فعالیت های شغلی و اجتماعی می پردازند به همین علت کسب و کارهای خانگی به عنوان راهکاری مهم برای ایجاد اشتغال و درآمد در سراسر جهان محسوب می گردند.
در واقع با این روش زنان نیز به طریقی می توانند در کنار خانواده خویش درآمد زایی نمایند. این نوع کسب و کار دارای مزایایی از جمله ایجاد توازن بین مسئولیت خانوادگی زنان و اشتغال آنان ، استفاده از نیروی کار تمامی اعضای خانواده ،کاهش و حتی حذف هزینه های مربوط به خرید ، رهن و اجاره مکان برای کارگاه و ایاب و ذهاب و ایجاد زمینه های کار خانوادگی ، امکان انتقال تجربیات به وسیله آموزش غیررسمی به روش استاد- شاگردی بین اعضاء خانواده و… است.
تعریف مشاغل خانگی :
هرگاه افراد خانواده در محیط خانه خود به کسب و کاری بپردازند بدون آن که باعث ایجاد مزاحمت و سر و صدای ناشی از کار خود شوند و آن شغل منجر به تولید کالا و یا خدمت قابل عرضه به بازار خارج از محیط مسکونی گردد شغل خانگی محقق خواهد شد. شاغلین فعالیت های مذکور برای کسب منافع شیوه های ذیل را انتخاب می نمایند :
- انجام فعالیت های مستقل از قبیل تامین مواد اولیه تا عرضه و محصول به خارج از محیط خانه
- انجام فعالیت به صورت کارمزدی برای کارفرمای خارج از محیط خانه.
- انجام فعالیت به صورت تعاونی، اتحادیه و یا مشارکت با بنگاه های بالا دستی تامین کننده مواد اولیه و عرضه محصول آنان در بازار، ترجیحا به صورت کسب و کار خوشه ای پشتیبان.

مجوز مشاغل خانگی
در این میان نوعی کسب و کار به نام کسب و کار خوشه ای وجود دارد و آن عبارت است از اینکه : اشخاص حقیقی یا حقوقی که مسئولیت حمایت از تعدادی از شاغلین خانگی را درکل فرآیند تولید و ارائه خدمات ، اعم از آموزش ، تهیه و توزیع مواد اولیه و ابزار کار (حسب مورد ) ، مشاوره ، طرحی ، نوآوری ، بسته بندی ، بازاریابی و فروش به عهده می گیرند.
افراد تحت پوشش :
افرادی درخواست کننده فعالیت هایی زیر نظر و در واقع زیرمجموعه ی یک فرد حقیقی یا حقوقی دیگر می باشند. قابل ذکر است این موضوع با تحت پوشش بودن زیر نظر نهادهای حمایتی ارتباطی نداشته و متفاوت می باشد.
کسب و کار مجازی :
یکی از انواع مشاغلی است که از طریق اینترنت برای تبلیغات و فروش کالا و خدمات استفاده می شود.
پشتیبان تامین نیاز مشاغل خانگی :
شرکت تعاونی است متشکل از افرادی که دارای مشاغل خانگی در یک گرایش و یا چند گرایش همسو و نزدیک به هم هستند.
مستقل ( خوداشتغالی ) :
نوعی اشتغال است که فرد می تواند با توجه به توان شخصی خود ، خلاقیت و ابتکار، به شکل خویش فرمایی به فعالیت های تولیدی و خدماتی بپردازد که در نتیجه منجر به کسب درآمد و ایجاد فضای کاری می شود.
توجه: متقاضیان با استفاده از کد رهگیری جدید این سامانه که در انتهای ثبت نام در اختیارشان قرار می گیرد ، می توانند وضعیت درخواست صدور مجوز خود را پی گیری کنند.
مراحل صدور مجوز مشاغل خانگی :
- در ابتدا امر درخواست کنندگان جواز برای مشاغل خانگی بابت ثبت درخواست جهت صدور مجوز باید به سامانه مشاغل خانگی ( http://www.mashaghelkhanegi.ir ) مراجعه نموده و اقدام به ثبت نام و دریافت کد رهگیری نمایند.
- متقاضیان مشاغل خانگی لازم است متناسب با نوع فعالیت مورد نظر خود یکی از فرم های ثبت نام ( مستقل – پشتیان افراد حقیقی – پشتیبان افراد حقوقی ) را تکمیل نمایند.
- فرم های تکمیلی توسط دستگاه اجرائی ذیربط بررسی شده و در صورت تائید طرح در دستگاه اجرائی ، مجوز مربوطه صادر خواهد شد.
لازم به ذکر است ، فهرست رشته های مشاغل خانگی در فرم های ثبت نام جهت صدور مجوز موجود و قابل مشاهده می باشد.
در صورت داشتن هرگونه سوال در خصوص اخذ مجوز مشاغل خانگی با کارشناسان متخصص ما در شرکت ثبتی سرآسا تماس باما حاصل فرمایید.
2 دیدگاه
بختیار شیر محمدی
سلام من دنبالش رفتم همش دروغه بهداشت یک چیز میگه اتحادیه چیزی دیگه میگه صنعت معدن یک چیز میگه چرا مردمو سر کار میزارین
adminsarasa
سلام خوبید دوست گرامی ؟ کی و چخ کسی شمارو سر کار گزاشته ؟ با شماره ه ای دفتر ما تماس بیگرید و از کادر مشاوره شرکت کمک بگیرد تا راهنمایتون بکنند